Lån og sammenligningstjenester

Sambla

Sambla er en tjeneste som tilrettelegger for smarte søknader på alle typer lån uten sikkerhet. Tjenesten er innovativ ved at du kan søke om lån til det meste. En type lån kan være bil eller bobil, eller andre typer lån som passer deg best. Selskapet er svensk men opererer også i Norge. Det er med andre ord ingen grenser som holder dette selskapet tilbake. Det skal også sies at det ikke er noen spesielle hindringer i å drive finansvirksomhet i Norge når man holder til i Sverige.

La bankene konkurrere

Når du ønsker å søke lån er du sikkert vant til at du må gjøre jobben selv. Du er sikkert vant til at du må stikke innom hver bank å spørre pent om du kan få lån. Slik var det kanskje en gang i tiden når det kommer til forskjellige typer lån. Ting endrer seg og dette har også endret seg. Nå er det du som er kunden og ikke banken som er kunden din. Banken skal overbevise deg om de er den beste banken for deg. Før var det slik at du måtte ringe banken. Dette er ikke riktig. Banken skal ringe deg å høre om det er noe du trenger for å bli kunde eller endre medlemskapet over til dem.

Låneformidlere

Det samme kommer til lån. Bankene skal konkurrere om deg som kunde. En fin mekanisme for denne konkurransen er å bruke låneformidlere. Disse formidlernes eneste jobb er å sette opp konkurransen. Det er låneformidlerne som sier i fra til bankene at de når har en person som vil ha et produkt og at bankene kan by på dette produktet. I sammenhengen med forbrukslån er det da aktører som Sambla som da tar i mot din informasjon og sender denne til bankene de jobber med. Du får tilbake tilbud fra alle bankene som har lyst til å gi deg et tilbud. Er du en attraktiv person som kunde så vil du få mange tilbud. Får du ingen tilbud ser ingen av bankene på deg som en veldig attraktiv kunde.

Laveste rente

Når du ønsker lån så skal du ikke ta til takke med den første som gir deg et lån. Det er ofte ikke den beste. La bankene sloss om deg slik at den som gir det beste tilbudet med den laveste renten er den som får deg som kunde. Det er så mye profitt i forbrukslån at det ikke skal være behov for å ta noe mer i rente enn absolutt minimum. Når det er sagt så er det absolutte minimum fortsatt en ganske bra rente for banken. De laveste rentene er vanligvis rundt 7%. Sikt deg derfor inn på denne renten og håp at du kan komme deg under 10%. De fleste banker oppgir hva som er deres gjennomsnittsrente. Dette er et interessant tall å vite og også ha i bakhodet.